Jack Canfield: A siker alapelvei

A héten a barátaim és a városi könyvtár támogatásával, akik mind lelkesen bújták nekem az internetet lelőhelyekért, a Géniusz.hu Webáruházból (ahol egyébként nemcsak megvan, de akciós is) megérkezett hozzám Jack Canfield: A siker alapelvei című könyvéből a saját példányom. Személyes érintettségemről annyit érdemes tudni, hogy nagy hatással volt rám Szalay Ádám Sikerkód tanfolyama, ami a Canfield-tréning hivatalos magyar változata, majd a könyv hatására indítottam el a blogom és már több cikket is olvashattatok a könyv ihletésében. Könyvtári példányként olvastam, de nagyon szerettem volna, ha a polcomról is bármikor le tudom emelni és fellapozni.

20130507-175546.jpg

Hogy miért is fontos ez nekem, és miért ajánlom nagyon jó szívvel a könyvet? Ez a könyv számomra egyaránt bizonyult gondolatébresztő izgalmas olvasmánynak és hasznos kézikönyvnek.

A történelemtanárból bestseller íróvá, motivációs trénerré és milliomossá lett Jack Canfield egyrészt írói küldetéseként azt tűzte ki célul, hogy gyűjteni fogja azokat a történeteket, amiket megosztva motiválhatja az embereket, másrészt sikerkurzusok oktatójaként sok tapasztalatot és ismeretet szerzett arról, milyen hétköznapi apróságok, szokások, attitűdök, stratégiák különböztetik meg egymástól a sikeres és sikertelen embereket. Könyvében lépésről lépésre, praktikusan összegyűjti és érthetően leírja a sikerhez vezető stratégiákat, amiket sikeres emberek történeteivel és saját sikersztorijának élményeivel fűszerez. Átfogó, terjedelmes, de nem átláthatatlan és átrághatatlan kötet, amely több “sikerbibliától” eltérően egyszer sem kelti azt a hatást, hogy valamit titkolna (ami csak a következő kötetben, csak a tanfolyamon vagy egyáltalán nem elérhető).

A könyvet letéve az az érzés ragadott magával, hogy tudom, mit akarok, tudom, hogy elérhető, tudom, hogyan induljak neki, és hiszem, hogy út közben meg fogom tudni, hogyan vezet oda út. Persze mivel egyetlen olvasás nem teheti ezt az érzést tartóssá, és nem lehet az összes stratégiát egyszerre magamévá tenni és alkalmazni, elvégre a sikerhez vezető út nem egy hétig tart, hanem egy hosszú utazás, amit buktatók, gödrök és kátyúk nehezítenek, ezért szerettem volna, hogy ez a “sikerbiblia” mindig kéznél legyen, ha elakadok és tanácsra szorulok, vagy elkámpicsorodok és bíztatásra vágyom.

Hírdetés

Jack Canfield: A siker alapelvei” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Visszajelzés: Hálás hétfő #43 | Kincsesfüzet

  2. Visszajelzés: Hogyan kezdj neki? – A siker húszparancsolata | Kincsesfüzet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s