Légy olyan, mint egy jelenés

Többször írtam már a jelen pillanatra való fókuszálás fontosságáról. Majd eszembe jutott, hogy a jelen szó nemcsak időbeli síkra – mint jelen pillanat, jelenidő -, de térbeli síkra ugyanúgy vonatkozik – mint jelenlét. Azaz a jelen pontosan leírja az “itt és most” fogalmát.

Kicsit elkezdtem boncolgatni, hányféleképpen közelíthetem még meg ezt a szót. Ekkor pedig eszembe jutott egy hasonlat, amit íróként nagyon kedvelek, de roppantmód csínján bánok vele, mert csak igazán csodálatos dolgok leírására használom: olyan, mint egy jelenés.

Elkezdtem ízlelgetni ezt: mi is olyan csodálatos, mi is olyan átható egy jelenésben? A jelenés egy olyan intenzív tünemény, csoda, ami kitölti a jelen pillanatot, ami természetfeletti erővel van jelen. Itt és most.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem nagyon megtetszett ez a gondolat. Ha próbáltok meditálni, fókuszálni, elengedni (a múltbéli bántalmakat, a jövőbeli sérelmeket, a világ dolgait magatok körül), gondoljatok így magatokra: mint egy jelenésre, mint egy csodára, ami olyannyira koncentrált és átható, hogy teljesen kitölti a jelent.

Hírdetés

Légy olyan, mint egy jelenés” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Pihentető figyelem, avagy kaland egy mazsolával | Kincsesfüzet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s