Rendszeres rovatok a Kincsesfüzeten

Amikor múlt héten a kihívás születésnapja alkalmából közzétettem egy kis leírást a VKP kihívásról, rájöttem, hogy milyen jól jönne, ha minden rendszeres rovatomnak lenne egy rovatfeje, bevezetője, amit minden bejegyzés elé beszúrhatnék (a Boldogságterv bejegyzésekhez hasonlóan), hogy az is tisztában legyen vele, mit takar a rovat, aki először találkozik vele. Ezért összeírtam a rendszeres rovataimat és elkészítettem a rovatok bevezetőjét, amik ezentúl minden rovatban szerepelni fognak útmutató gyanánt. Hálás hétfő / Fandom hétfő


Hétfőnként igyekszem összegyűjteni egy hálalistát azokról az apróbb és nagyobb dolgokról, amik az elmúlt héten okot adtak arra, hogy hálásnak érezzem magam. A hála egyben nemcsak azoknak a dolgoknak szól, amik megtörténtek, hanem egy olyan hozzáállás is, amikkel azokat a dolgokat várom, amik még előttem állnak, és részben ezt az érzést is hivatott fenntartani a rendszeres heti hálaadás. A Hálás hétfő cikkek megkapják a Fandom hétfő jelzést is, ha a bejegyzést rajongói tartalommal illusztrálom. A korábbi hálalistáimat a hálás hétfő címke alatt olvashatjátok.


{Vigyázz! Kész! Posztolj!}


A {Vigyázz! Kész! Posztolj!} egy kéthetente jelentkező blogger kihívás, ahol a résztvevők előre meghatározott, egészen a cikkek megjelenéséig titkos témákról írnak blogjukban. Ha csatlakoznál vagy érdekel a kihívás részletes szabályzata, keresd fel a VKP kihívás összefogó bejegyzését. A többi résztvevő írása az inlinkz gyűjtemény gombjára kattintva érhető el. A kihívásra írt korábbi cikkeimet a vkp címke alatt találhatjátok meg.


Mormon péntek


A Mormon péntek rovatot eredetileg azért indítottam, hogy a mormon misszionáriusok által szervezett (Sopronban csütörtökönként tartott) ingyenes angolóráinak lelki üzeneteit megoszthassam az olvasóimmal. Bár az angolórákat már nem látogatom, ezek a lelki üzenetek nagy hatással voltak rám, ezért a mormon egyház híreit továbbra is követem az interneten, és ha találok egy értékes lelki üzenetet, azt továbbra is megosztom. A rovat cikkeit a mormon péntek címke alatt olvashatjátok.


Kedvenc holmik


A tárgyak néha nemcsak tárgyak: emlékek, érzelmek, történetek kötődnek hozzájuk, amiket meg akarunk őrizni. A Kedvenc holmik rovatomban írok azokról a tárgyakról, amik valamiért fontosak vagy különlegesek a számomra. A rovat többi cikkét a kedvenc holmik címke alatt találjátok.


App ajánló


Nem vagyok tech-blogger, de a App ajánló rovatomban időről időre olyan mobil alkalmazásokat hozok el és mutatok be nektek laikus szemmel, amik számomra beváltak. A rovat többi cikkét az app ajánló címke alatt olvashatjátok.


Mostanság


A Mostanság rovatban egyfajta digitális scrapbook albumként összegyűjtöm a hétköznapjaim mozaikjait, különösebb válogatás, szelektálás, az igényességre és összeszedettségre való törekvés nélkül. A rovat cikkeit a mostanság címke alatt olvashatjátok.


A hónap kedvencei


A hónap kedvencei rovatban az elmúlt időszakban más blogokon talált érdekes olvasmányokból mazsolázok. A rovat korábbi cikkeit a hónap kedvencei címke alatt olvashatjátok.


Blogger házi


A Magyar Bloggerek Közösségének adminisztrátora, Suz’n időről időre olyan házi feladatokat ad a közösség tagjainak, amik erősítik az összetartást a csoport bloggerei közt vagy vándortémaként körbejárhatnak az egyes blogokon. A rovat többi cikkét a blogger házi címke alatt olvashatjátok.


Boldogságterv


Gretchen Rubin Boldogságterve nyomán én is elhatároztam, hogy megpróbálom apró lépésekben boldogabbá tenni az életem és havi témák segítségével igyekszem elmélkedni a boldogságról és az élet dolgairól. A rovat bejegyzéseit a boldogságterv címke alatt találjátok.


Dióhéjban


A Dióhéjban egy olyan egymondatos napló projekt, ami rövidke kérdésekkel, témaindítókkal segít megragadni és megőrizni a hétköznapok apró emlékeit. A kérdésekre én is válaszolok, és ha van kedvetek, válaszoljatok ti is a kommentek között! A rovat cikkeit a dióhéjban címke alatt olvashatjátok.


Hírdetés

Rendszeres rovatok a Kincsesfüzeten” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Boldogságterv #29 – Amit a korral tanulunk, és az élet Dióhéjban | Kincsesfüzet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s