Gretchen Rubin: Boldogságterv

Sok könyvet olvastam a boldogság kutatásáról, de mind közül Gretchen Rubin: Boldogságterv című könyve zárta magát leginkábba szívembe.

Gretchen Rubin családanya, háziasszony és író, aki egy átlagos hétköznapon rádöbben, hogy elszalad mellette az élet, ő pedig nem szentel elég figyelmet azoknak a dolgoknak, amik boldoggá teszik. Gretchen elhatározza, hogy egy évet rászán arra, hogy életét tudatosan boldogabbá tegye. Nem akar elutazni Tibetbe, nem akar meditálni, nem akar megválni világi életétől – ő csupán a “saját konyhájában” szeretne boldog lenni.

A Boldogságterv ennek az egy évnek a története, ami üdítő őszinteséggel, kedves és derűs stílusban meséli el Gretchen tapasztalatait. Nem tesz nagy kinyilatkoztatásokat és nem akarja feltalálni a spanyol viaszt, mégis felvillanyozza, elgondolkodtatja és megmosolyogtatja olvasóit.

Gretchen azóta is szüntelenül tartó missziója a hétköznapi boldogság keresésében oldalán is figyelemmel kísérhető: The Happiness Project

Hírdetés

Gretchen Rubin: Boldogságterv” bejegyzéshez ozzászólás

  • Remélem, tetszeni fog! Nagyon üdítő, vidám sztori, és amellett, hogy nem akar “Megmondó Kapitány” lenni és közölni a tutit, nagyon sok hasznos ötlet van benne. :)

 1. Én nagyon szeretem ezt a könyvet, épp most tervezem újraolvasni, amint visszamegyek az egyetemi ‘rezidenciámra’ (mert ott van). Most már konkrét célból, meg akarom írni a saját boldogságtervem. Első hónapi rubrikák meg is vannak, a fő pont benne a flyladyzés elkezdése :-).

  • Hajrá! :) Én is akartam már belevágni saját boldogságtervbe, de egy-két hónapnál nem jutottam tovább. Sebaj, az is hasznos volt. Jövőre nem hiszem (nagyon sűrű év lesz), de talán utána én is belevágok. De szerintem nem tervezem majd előre az évet, legalábbis ha most kezdeném, biztosan nem tenném, hanem hagynám előre kialakulni.
   Neked vannak már konkrét terveid a hónapokra?

   Valamint, isten hozott a blogomon, örülök, hogy írtál! :)

 2. Köszi! Már egy ideje követem a blogod, de most írtam hozzászólást először.

  Én már nem tudom, hogy Gretchen hogy csinálta, hogy előre megírta egész évre, vagy mindig hónapról hónapra, de én azt hiszem így fogom csinálni, egész évre előre kicsit nagy falat lenne, így elsőre. Amiket akarok: Flylady elkezdése, rendesen megtervezni a menüt, rendesen eljárni bevásárolni, rendesen főzni és ebből következőleg, rendesen enni, akkor szeretnék eljárni hetente legalább egyszer úszni, meg otthon rendszeresen tornázni, meg rendszeresen tanulni. Aztán később belevágnék a Biblia 90 nap alatt projektbe, meg a Via SminKeddjétől ennek a kipróbálásához is megjött a kedvem, azt is szeretném lassanként elsajátítani. Szóval ahogy kitűnik, leginkább valami rendszer-szerűt szeretnék vinni a napjaimba, hogy ne csak úgy kifolyjon az idő a kezeim közül. És ez lehet nem csak egy hónapos meló lesz. Meg szeretnék valahogy több hangsúlyt fektetni a kapcsolatomra is.

  Aztán majd a könyv mellett áttanulmányozom Gretchen boldogságtervét is, és csak kisül valami belőle. :-) (És ezzel muszáj eldicsekedjek: http://moly.hu/system/statements/normal/statements_141356.jpg?1330438149 – ha van saját példányod, akkor szerintem érdemes kérni ilyet is, én nagyon örültem neki.)

  Hú, ez hosszú lett. De abból indulok ki, hogy amikor nekem volt blogom, nagyon örültem a (minél hosszabb) hozzászólásoknak. :-)

  • Igen, köszönöm, nagyon örülök a kommenteknek! Főleg hogy még nagyon az elején járok, minden hozzászólás kincs a számomra. :)

   Hm, úgy emlékszem, nekem nem egészen derült ki, hogy
   Gretchen hogy csinálta, de lehet, hogy nem olvastam elég figyelmesen. Nem is számít, a lényeg, hogy úgy csináld, ahogy neked a legjobb!

   Én ha nem is túl, de jócskán benne vagyok egy ilyen változó-rendszerező időszakban, és Via blogja nekem is rengeteget segített. Úgy tudom mérni a változásokat az életemben, hogy ha valakivel akár csak egy-két hónapig nem találkozok (például az évfolyamtársaimmal nyáron), máris rácsodálkoznak, hogy “ó, mennyit változtál”! És ez nagyon jó érzés. :)

   Hű, Gretchen dedikációjához hogy lehet hozzájutni?

 3. Visszajelzés: Célok kijelölése Enikővel és Viával « Kincsesfüzet

 4. Visszajelzés: Boldogságterv #15 – Újratervezés nagyban és kicsiben | Kincsesfüzet

 5. Visszajelzés: Boldogságterv #17 – A stabil házasság titka | Kincsesfüzet

 6. Visszajelzés: Boldogságterv #18 – Házasság és Valentin-nap | Kincsesfüzet

 7. Visszajelzés: Boldogságterv #19 – Házassag és a varázsszavak | Kincsesfüzet

 8. Visszajelzés: Rendszeres rovatok a Kincsesfüzeten | Kincsesfüzet

 9. Visszajelzés: Boldogságterv #20 – Figyelj oda! | Kincsesfüzet

 10. Visszajelzés: Boldogságterv #21 – Ó, áldott statisztika! | Kincsesfüzet

 11. Visszajelzés: Boldogságterv #22 – Békák és selfie-k | Kincsesfüzet

 12. Visszajelzés: Boldogságterv #23 – Elveszett percek, megtalált kívánságok és egyebek | Kincsesfüzet

 13. Visszajelzés: Boldogságterv #24 – Húsvét, Einstein, Univerzum | Kincsesfüzet

 14. Visszajelzés: Boldogságterv #25 – Álmok, színek, dimenziók és Murphy törvénye | Kincsesfüzet

 15. Visszajelzés: Boldogságterv #26 – Eső, gyökerek és a láthatatlan ok-okozat | Kincsesfüzet

 16. Visszajelzés: Boldogságterv #27 – Mémek, Máté és a mérhetetlen kicsinység | Kincsesfüzet

 17. Visszajelzés: Boldogságterv #28 – Mennyi? Harminc! | Kincsesfüzet

 18. Visszajelzés: Boldogságterv #29 – Amit a korral tanulunk, és az élet Dióhéjban | Kincsesfüzet

 19. Visszajelzés: Életmentő inspirációk | Kincsesfüzet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s